Mistrzostwa Polski w Potrawach i Kawiorze z Jesiotra
Przyjazd od 23 wrz '19
Wyjazd do 24 wrz '19

Mistrzostwa Polski w Potrawach i Kawiorze z Jesiotra

  1. Strona główna
  2. Hotel
  3. Aktualności
  4. Mistrzostwa Polski w Potrawach i Kawiorze z Jesiotra
09 marca 2019

Hotel Atut**** już po raz piąty miał zaszczyt organizować Mistrzostwa Polski w Potrawach i Kawiorze z Jesiotra.

W sobotę 9 marca 2019 r. do finału konkursu przystąpiło 12 dwuosobowych zespołów  z całej Polski. Na przygotowanie oryginalnych potraw na bazie jesiotra i kawioru miały wyznaczone 80 minut.

Poziom konkursowych potraw wszystkich 12 startujących drużyn wzbudzał prawdziwy podziw. Profesjonalne Jury, w skład którego wchodzili wybitni szefowie kuchni, oceniali potrawy w różnych kategoriach. Pod lupę brali profesjonalizm, kreatywność, dobór składników, smak, zapach, sposób przygotowywania i prezentację dania.

Sędziowie degustacyjni:  Jerzy Pasikowski – Przewodniczący Jury, Adam Dmyterko -V-ce Przewodniczący , Marcin Budynek, Krzysztof Szulborski, Wojciech Harapkiewicz, Patryk Dziamski, skupiali się na profesjonalizmie, kreatywności, smaku, oryginalności, prezentacji potraw.

Jury techniczne, w którym zasiadali  Norbert Dorobisz oraz Przemysław Langowski, zwracali baczną uwagę na jakość pracy, czystość stanowiska, wykorzystanie czasu i składników.

Dodatkowo zespoły konkursowe podlegały ocenie jury VIP, w którego skład wchodzili:

  • Przewodnicząca Jury VIP pani Ewa Wachowicz,
  • Kurt Scheller,
  • Robert Szwarc.

 

Ponad 7 godzin kulinarnych zmagań zakończyło się uroczystą Galą, podczas której ogłoszono wyniki Mistrzostw:

III miejsce – Leszek Czytajło oraz Kamil Wójtowicz z Restauracji Amarylis- Kraków

II miejsce – Jakub Sytykiewicz i Martin Guz z Restauracji Cucina – Poznań

I miejsce, wyróżnienie VIP oraz Nominacje do Kulinarnego Pucharu Polski 2019 – Grzegorz Adamarek i Jan Cup z Hotel Blue Diamond Active SPA -Nowa Wieś

W V Mistrzostwach Polski w Potrawach i Kawiorze z Jesiotra wzięli również udział:

Marcin Owsianny oraz Paweł Spodzieja z Hotel HP Park – Poznań, Tomasz Szymczak oraz Tomasz Królikowski z Restauracji „Pod Jesiotrem” Zdziersk, Filip Kopeć i Filip Nowacki z Filharmonii Smaku  – Łódź, Dawid Zimny i Konrad Mucha z CAMPO Modern Grill- Wrocław, Marcin Babiarz i Łukasz Kukczyński z Restauracji L’Entre Villes- Sopot, Mateusz Skibiński i Kacper Frankowski z Restauracji Decompresja – Hotel SPA Dr Irena Eris – Polanica Zdrój, Filip Ziemiński i Szymon Tomaka z Grand**** Hotel – Rzeszów, Jacek Bryłka i Mariusz Dębicki z Hotelu Lubicz – Ustka oraz Jacek Bąkowski i Marcin Feldfebel z Restauracja Zdrojowa- Opatówek.

Wszystkim uczestnikom serdecznie gratulujemy, dziękujemy za wspaniałe emocje i życzymy dalszych sukcesów!

Dziękujemy również partnerom tego niezwykłego eventu, który na stałe wpisuje się w kalendarium ważnych wydarzeń nie tylko regionu, ale całej Polski i przyczynia się do popularyzacji wyjątkowej ryby. Dziękujemy sponsorom, dzięki którym Mistrzostwa miały szansę się odbyć oraz patronom medialnym, za pośrednictwem których konkurs staje się coraz bardziej rozpoznawalnym wydarzeniem, a także gościom za przybycie i dzielenie tych wyjątkowych chwil.

Już teraz zapraszamy serdecznie na VI Mistrzostwa Polski w Potrawach i Kawiorze z Jesiotra!

 

 

mobile nav bg
  • Strona główna
  • Zobacz na mapie
    Newsletter

    Zapisz się do newslettera i otrzymuj informacje o aktualnych ofertach.

    Ta strona używa COOKIES.

    Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

    OK, zamknij